Poëtische, tweetalige vertelling van een Nederlands-Arabisch tienermeisje dat op een dag op haar ezel het geluk achterna gaat in de vorm van een vissersmeisje op een brommer.
Poëtisch getinte film die zich voornamelijk afspeelt op een prachtig breed strand en waarin afwisselend Nederlands en Arabisch wordt gesproken. Veel woorden zijn er niet nodig om het prille, ontluikende geluk tussen twee tienermeisjes te vertellen. Farouzi van twaalf maakt visjes bij een bazige visbazin schoon, als haar aandacht op een dag wordt getrokken door een blond meisje op een scooter. Farouzi gaat haar op haar ezel achterna.

Titel: Donkeygirl
Jaar: 2006
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still