Ga naar inhoud
Still

Docklands - Nina en Jelle

Regie: Ties Schenk
Tweede aflevering van een achtdeliige serie over een groep kinderen die altijd samenkomen in een havengebied in Amsterdam; De Docklands. Aflevering twee van Docklands gaat over Nina en haar zwakzinnige broer Jelle.
Tweede aflevering uit een achtdelige serie. In het havengebied van een niet genoemde stad ligt een scheepssloperij. Het gezin Hamel, met vier kinderen, leeft en werkt hier. Elke dag komen vriendjes hier met hen en elkaar buitenspelen op het ruige industrieterrein: de Docklands. Voor de groep is de Docklands het stadsequivalent van het donkere bos. Ze gaan op zoek naar avontuur en dagen elkaar uit. Ze zijn soms hard en meedogenloos tegen elkaar, maar dat maakt ze ook hecht, doordat iedereen na de beproeving de beloning proeft opgenomen te zijn in een heel spannend clubje. Steeds komt de vraag op of het kind zijn plek binnen de groep behoudt en of de groep het oplost. In elke aflevering ontdekken de kinderen meer over het gebied, elkaar en zichzelf. Deze tweede aflevering gaat over Nina en haar zwakzinnige broer Jelle.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Titel: Docklands - Nina en Jelle
Jaar: 2005
Duur : 19 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2005
Studentenfilms NFTA

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still