Ga naar inhoud
Still

Dochters van Malakeh

Regie: Jet Homoet, Sharog Heshmat Manesh
De huwelijkse voorwaarden in de strenge islamitische wet, stelt de 45-jarige Maryam voor de vraag of ze wel in het huwelijk wil treden.
Meer dan 25 jaar geleden is de Iraniër Sharog Heshmat Manesh naar Nederland uitgeweken. Nu keert hij terug naar zijn ouderlijk huis, omdat zijn lievelingszus Maryam op 45-jarige leeftijd heeft aangekondigd een geschikte echtgenoot te hebben gevonden. Maryam is een zeer onafhankelijke vrouw, met een baan en appartement en heeft altijd de beslissingen voor de familie genomen. Haar broer is overgekomen om de bruidegom te keuren en mee te denken over de huwelijkse voorwaarden. Maryam wil graag trouwen maar kan niet leven het het idee dat ze zich daarmee ondergeschikt maakt aan haar man. De film levert een goede inkijk in de gespleten Iraanse samenleving anno 2011. Oma werd op elfjarige leeftijd uitgehuwelijkt, Maryam strijdt nu voor een scheidingsclausule. Maar hoe onafhankelijker, hoe minder huwbaarder, zo geldt in het land, waar de (islamitische) wet nog altijd het laatste woord heeft.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Bonanza Films
Omroep
IKON TV
Titel: Dochters van Malakeh
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still