Ga naar inhoud
Stills

Do Not Hesitate

Regie: Shariff Korver
Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de hete woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech middenin de bloedhete woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de militairen het hoofd koel te houden. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op nadat de soldaten een veertienjarige jongen volgen naar vijandig gebied, op zoek naar water. Kunnen ze deze jongen wel vertrouwen? Is hun paranoia terecht? De film ging in première op het New Yorkse Tribeca-festival en was de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
DoNotHesitate_affiche.jpg
Titel: Do Not Hesitate
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2022)
Jolein Laarman
Beste Bijrol (2022)
Tobias Kersloot
Beste Montage (2022)
Ruben van der Hammen

Gouden Kalf nominaties

Beste Costume Design (2022)
Monica Petit
Beste Film (2022)
Erik Glijnis
Beste Film (2022)
Leontine Petit
Beste Regie (2022)
Shariff Korver
Beste Hoofdrol (2022)
Joes Brauers
Beste Sound Design (2022)
Michel Schöpping

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills