Ga naar inhoud
Een man slaat op de vlucht, op weg naar een veiliger, beter bestaan. Het licht dat zijn huis warmte gaf, neemt hij in deze animatie mee op zijn tocht vol ontberingen.
Stel je voor dat je halsoverkop gedwongen bent je thuis te verlaten en uit nood een beslissing moet nemen over je volgende bestemming. Wat neem je mee? Wat laat je achter? Hoe nabij is de wanhoop? Dit is het verhaal van miljoenen vluchtelingen ter wereld, voor wie hun ‘thuis’ in een duistere plek is veranderd. In deze korte animatiefilm met een ingetogen kleurenpalet moet een vluchteling alles achterlaten. Ondertussen probeert hij het symbolische licht van zijn huis brandend te houden, op weg naar zijn nieuwe bestemming.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Affiche-Diyar.jpg

Titel: Diyar
Jaar: 2022
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills