Ga naar inhoud
Stills

Dit ben ik niet

Regie: Joris Koptod Nioky
Filmmaker Joris Koptod Nioky confronteert zijn moeder met het verleden door een documentaire over haar te maken. Ze schrikt echter zo van zijn portret, dat ze zijn film probeert te verbieden.
Filmmaker Joris Koptod Nioky trekt in bij zijn moeder Rian (71) om haar te laten reflecteren op het moederschap. Ze hebben beiden een ander beeld van wie zij was als moeder. Terwijl corona uitbreekt in Nederland, vertelt Rian over haar jeugd, haar gewelddadige vader, de commune die ze in de jaren zeventig stichtte met een ander stel en de complexe gezinssituatie die daaruit ontstond. Joris gebruikt zijn film om Rian te confronteren met de trauma's van het verleden, waar zij zich, na het zien van een tussentijdse montage, totaal niet in herkent.
Titel: Dit ben ik niet
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills