Ga naar inhoud
Vrolijke familiefilm waarin de bourgondische familie Trom na een verhuizing van het gezellige Dikkedam naar Dunhoven ontdekt dat hun nieuwe, sportieve buren niet van lekker eten houden.

Voor de familie Trom is lekker eten een bron van geluk. Geurige taarten, kleurige ijsjes, knapperige pizza’s; de bourgondische familie maakt en eet het met plezier. Wanneer de familie besluit van het gezellige Dikkedam te verhuizen naar Dunhoven om er een restaurant uit te baten, wordt hun leven prompt minder vrolijk. Hoewel ze de sterren van de hemel koken, blijft hun mooie zaak angstaanjagend leeg. In Dunhoven is men namelijk niet bezig met lekker smullen, maar met sporten en lijnen. Voor het eerst voelt de vrolijke familie zich anders. Dik zelfs. Krijgen ze hun slanke buurtgenoten aan het eten, of moeten ze zelf aan de dieetrepen? Dik Trom weet gelukkig raad.
Hoewel deze vrolijke Dik Trom-film geïnspireerd is op de gelijknamige kinderboekenheld die anno 1907 door auteur Cornelis Johannes Kieviet werd bedacht, is het geen pure boekverfilming. Film- en reclamemaker Arne Toonen koos voor een modern, uiterst kleurrijk avontuur met een fifties-look en geeft daarmee een frisse draai aan de oer-Hollandse familiefilm.

Titel: Dik Trom
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Kidsbios
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Production Design (2011)
Gert Brinkers

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)
Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still