Ga naar inhoud
De complexe relatie tussen mens en dier wordt getoond door een personage dat wisselt tussen beide. Net als het personage is ook de animatie zelf fluïde.
Een animatiefilm die de complexe relatie tussen mens en dier toont en onderzoekt. De fluïde hoofdpersoon komt in contact met andere personages die eveneens tussen mens en dier in zitten. Via hun interactie komen aspecten als affectie, angst, beheersing, gelijkenis, statusverschil en objectificatie aan bod. Doordat de animatiestijl zelf ook fluïde is, wordt het contrast tussen personages duidelijk. Ieder heeft een individueel perspectief.

Credits

Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Dier
Jaar: 2021
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie, Genomineerd Talent Awards 2021
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills