Ga naar inhoud
Popmusicalfilm vol deep house en disco. Op de dansvloer worden liefdes geboren en spatten relaties uit elkaar. De aan huis gekluisterde Mens leert dankzij haar nachtelijke escapades weer wat leven is.
Mens zit rotsvast in haar leven. Uitgedaagd door haar alter ego Blauw stapt ze de deur uit. Na een opknapbeurt bij de vamps belandt ze in een club die haar uit evenwicht brengt, maar ook doet stralen. Op de klanken van deep house en disco worden liefdes geboren en spatten relaties uit elkaar, wordt er gedronken, gedanst, gezoend, gezongen, gescholden, gedoucht. Als Mens naar buiten stapt, loopt ze verlicht verder; haar dans is een ode aan de caleidoscopische reis door de nacht die haar de levenslust teruggaf. Naar een idee van zangeres/componist Merel Baldé (alias MEROL) en geschreven en geregisseerd door Isis Cabolet, geïnspireerd op de sluiting van alle uitgaansgelegenheden in de lockdown.
DiepindeNacht_poster_B1.jpeg

Titel: Diep in de nacht
Jaar: 2022
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2022)
Isis Cabolet

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills