Documentaire volgt de ontwikkelingen rondom een aantal bewoners uit een afbraakcomplex in de Amsterdamse Indische buurt.
Documentaire volgt de ontwikkelingen rondom een aantal bewoners uit een afbraakcomplex in de Amsterdamse Indische buurt. Het gebouw moet wijken voor nieuwbouwwoningen. De film volgt de gedupeerde bewoners vanaf het moment dat de gemeente hen op de hoogte stelt van de sloopplannen. Langzaam realiseren de mensen zich dat ze moeten vertrekken. Zo is er de aan alcohol verslaafde Hedde. Jarenlang was zijn huis een arena waarin zijn zoon slachtoffer was van zijn drankprobleem. Hedde ziet de verhuizing als een nieuw begin zonder zijn zoon maar met de fles. Opa Ko is boos. Wat hem betreft mogen ze de mevrouw van de woningbouwvereniging in brand steken. En Agatha schrijft tevergeefs een brief aan premier Kok. Zo'n dakterras krijg je tenslotte nooit weer.

Credits

Producent
Mixage
Hugo Dijkstal Audio Postproductie
Productiebedrijf
MM Filmprodukties
Omroep
NCRV TV
Distributie
MM Filmprodukties

Titel: Dichtgespijkerd
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.