Zoektocht naar Tanja Nijmeijer, waarvan men sinds 2007 weet dat ze lid is van de Colombiaanse terreurgroep FARC. De Nederlandse Liduine Zumpolle in Colombia weet via spijtoptanten steeds meer over haar.
In 2007 werd via de vondst van een video en een aantal dagboeken duidelijk dat de Nederlandse Tanja Nijmeijer deel uitmaakt van de FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia). Vanwege de kritiek die ze uit over de FARC in de dagboeken vreest men voor Tanja's leven. Filmmaker Leo de Boer probeert te achterhalen waarom een Twents meisje zich aansluit bij een gewelddadige guerillabeweging. Met Liduine Zumpolle, die in Colombia vloekend en tierend vecht voor de rechten van spijtoptanten van FARC en Tanja's dagboeken publiceerde, probeert hij tijdens verschillende reizen Tanja te vinden. Ze zijn meer dan een jaar onderweg en betrokkenen blijken verborgen agenda's te hebben. Ondertussen druppelt meer informatie over Tanja en hoe de FARC haar inpalmde binnen, via voormalige gijzelaars en oud-huisgenoten. Als men een redelijk vermoeden heeft waar Tanja verblijft, komt haar moeder over om haar via de radio te bewegen om te deserteren. Een antwoord blijft vooralsnog uit.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV

Titel: Dichter bij Tanja
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still