Naar een gedicht van Gerrit Achterberg. Een werkster, van boven gezien als klein zwart silhouet, boent en veegt steeds veranderende gekleurde vlakken en lijnen. Na haar leven wacht de hemel.
Naar een gedicht van Gerrit Achterberg. Het kleine zwarte silhouet van de werkster, gezien van boven, loopt op knieën en voeten. Ze boent en schrobt en veegt, en zo klinkt het ook. Ondertussen declameert een stem: `Zij kent de onderkant/van kast en ledikant.' De werkster baant zich een weg door steeds veranderende, gekleurde vlakken en lijnen (nu eens Mondriaans, dan weer als computerpixels), maar kan rekenen op een plekje in de hemel.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: DICHT/VORM Klassiekers - Werkster
Jaar: 2005
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.