Naar een gedicht van Hendrik Marsman. Computeranimatie vermengt bewerkte filmopnamen met driedimensionale geometrische constructies, als een dichter zijn fantasie laat voeden door een zonsopgang.
Naar een gedicht van Hendrik Marsman. Computeranimatie vermengt bewerkte filmopnamen met driedimensionale constructies, met dieren als papieren vouwobjecten en water als stromende blokken. Een dichter, alleen in de duinen, ziet vogels opvliegen en een rode zonsopgang. De beelden vinden, dichterlijk vertaald, hun weg naar zijn fantasie. En treffen daar een vrouw, die onder etherisch gezang haar geloken ogen ten hemel neigt.

Credits

Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Dicht/Vorm klassiekers - Paradise Regained
Jaar: 2005
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.