Naar een gedicht van Martinus Nijhoff. Een simpel stokfiguurtje achtervolgt zijn ongrijpbare evenbeeld, in een wereld van gekleurde vlakken. In voice-over klinkt het gedicht over de dichter als kind.
Naar een gedicht van Martinus Nijhoff. Een simpel geel stokfiguurtje, met streepjes als armen en benen, in een wereld van gekleurde vlakken, bibberende lijnen en metalig klinkende voetstappen. Hij rent achter een blauw evenbeeld aan, als een ongrijpbaar spiegelbeeld. In voice-over wordt ondertussen het gedicht voorgelezen, over de dichter die zichzelf als kind weerspiegeld ziet.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Dicht/Vorm klassiekers - Het kind en ik
Jaar: 2005
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.