Ga naar inhoud
screen_5120x3840_2022-06-19_19-36-12.png

Diary of a shapeshifter

Regie: Vincent Boon
Terwijl een kunstenaar worstelt met een gebrek aan inspiratie, wordt hij getergd door surrealistische manifestaties uit zijn onderbewuste. Hierdoor verandert hij – en de kijker van deze VR – in een artistieke gedaanteverwisselaar.

Wat is een kunstenaar zonder geloof in zijn kunst? Een gedaanteverwisselaar, zo blijkt uit deze desoriënterende virtual reality-ervaring waarin een naamloze kunstenaar een existentiële crisis probeert af te wenden, nadat hoge prestatiedruk hem tot waanzin dreef. In een toestand van wanhoop dwaalt hij door werelden die zijn geest voortbracht. Het is een voortdurende dans tussen betekenis en betekenisloosheid, rationaliteit en irrationaliteit, bewustzijn en onderbewustzijn. Is alles zinloos in het grotere geheel, in de wereld die hij probeer te creëren? Een psychedelische koortsdroom in een gestileerde zwart-witwereld.

Credits

Producent
Scenario
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie
Titel: Diary of a shapeshifter
Jaar: 2022
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie Nieuwe makers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

screen_3840x2160_2022-05-25_18-30-43.png