Op de Amsterdamse Dam strijkt plots een groep line dancers neer voor een flashmob. Hun verrassingsoptreden in vol ornaat verraadt een enorm plezier van de groep relatief oude, maar fanatieke dansers.

Op de Amsterdamse Dam strijkt plots een groep line dancers neer voor een flashmob. Hun verrassingsoptreden in vol ornaat wordt niet, zoals meestal bij flashmobs, gefilmd met schokkerige mobieltjes, maar middels stijlvolle shots, doordachte montage en met de nadruk op het plezier van de groep relatief oude, maar fanatieke dansers. Korte dansfilm uit het project Point Taken: vier korte dansfilms van in Nederland werkende choreografen en filmmakers.Titel: Diamond Dancers
Jaar: 2010
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still