Ga naar inhoud
Stills

Diafonie

Regie: Selle Sellink, Mirjam Debets
Een korte animatiedocumentaire waarin drie mensen hun ervaringen tijdens de pandemie delen. Gaande weg blijkt het dat ze op dezelfde manier troost vinden. Door middel van muziek.

Drie mensen nemen je mee in hun belevingswereld bij het luisteren naar muziek die hen tijdens de pandemie heeft getroost. Alle drie beleven ze de pandemie op hun eigen manier. Zo vertellen Rogier en Joosje over de muzikale band die ze hadden tijdens de narcose waar Rogier zich in bevond. Een sprankeltje hoop in een duistere tijd. Simone denkt terug aan het muzieknummer dat een van haar patiënten nog één laatste keer wilde horen, vlak voordat de anesthesie plaatsvond. Nature verteld hoe het enige lichtpunt tijdens de pandemie zijn muziek was en hoe hem dat door zijn crisis heeft gehaald. Alle drie de muziekervaringen zijn anders maar toch is er overlapping in emotie.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Family Affair Films
Distributie
Kaboom Distribution
Titel: Diafonie
Jaar: 2022
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills