Ga naar inhoud
Still

Deuren naar de ziel

Regie: Elizabeth Rocha Salgado
Filmische verkenning naar de belevingswereld van mensen die bij hun leven of werk hun zintuigen intensief inzetten: een componist, een kok, een lijkenspeurder, een astronoom en een blinde.
Een oog knippert dichtbij de cameralens. Gevolgd door het beeld van een oor. Iemand proeft eten en een ander zet zijn neus in, op zoek naar een bepaalde geur. Een paar masserende handen bewerken de blote huid. De film volgt mensen die hun zintuigen inzetten voor een idee of gevoel. De componist gebruikt zijn gehoor om inspiratie te halen uit alledaagse geluiden. Een gepassioneerde kok proeft zijn gerechten tot hij er tevreden over is. Een lijkenspeurder gebruikt zijn scherpe neus om vermiste slachtoffers van misdrijven op te sporen. De astronoom speurt met behulp van sterke lenzen het sterrenstelsel af naar nieuwe elementen, terwijl een blinde man zijn weg zoekt in het verkeer. Chaotische stadsgeluiden begeleiden een beeld van het weinige dat hij kan zien. Zijn tastzin is wonderbaarlijk scherp. Spaarzame voice-overs begeleiden de creatief gemonteerde verkenning naar zintuiglijke waarnemingen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
VOF Appel & Honigmann
Omroep
NTR
Distributie
VOF Appel & Honigmann
Titel: Deuren naar de ziel
Jaar: 2008
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still