'Tevreden overleden' wil Floor Haak (86) op zijn rouwkaart. Hij stopt met eten en drinken en beleeft samen met zijn zoons, die bij hem intrekken, de laatste dertien dagen van zijn leven.

'Kroniek van mijn vaders dood' is de ondertitel van dit bijzondere verslag. Floor Haak (86) geniet ogenschijnlijk nog van het leven, maar zijn lichaam is broos en de stap naar het verpleeghuis kan hij zich niet voorstellen. Daarom besluit hij te stoppen met eten en drinken. Zijn twee zoons trekken bij hem in om voor hem te zorgen. Op verzoek van Floor filmt zoon Gijs het proces. Ze beleven samen de laatste dertien dagen van zijn leven. Intens, verdrietig, maar ook vrolijk en licht.

Credits

Producent
Camera
Montage
Sound Design
Productiebedrijf
Studio Haak & Visser

Titel: Dertien Dagen
Jaar: 2021
Duur : 44 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2021)
Gijs Haak

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 1.jpg
Still 2.jpg