Ga naar inhoud
Driedelige serie over de Lockheed-affaire uit 1976. Een deels feitelijke en deels speculatieve reconstructie van de dilemma's van minister-president Joop den Uyl.
Driedelige televisieserie over de Lockheed-affaire, het tot nu toe grootste corruptieschandaal van Nederland. Als in 1976 uitkomt dat Lockheed smeergeld betaald heeft aan 'een hoge Nederlandse regeringsfunctionaris', weet minister-president Joop den Uyl meteen dat daarmee Prins Bernhard bedoeld wordt. Een reconstructie gebaseerd op feiten met speculatieve toevoegingen, waarbij het gezin van Den Uyl een spiegel is voor de verwarring die door de affaire ontstond en de rol die Joop den Uyl daarin speelde.

Titel: Den Uyl en de affaire Lockheed
Jaar: 2010
Duur : 2 uur, 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still