Ga naar inhoud
deep.png

DEEP VR

Regie: Owen Harris, Niki Smit
Met je ademhaling navigeren in een wonderschone onderwaterwereld, dat kan in de virtualreality-ervaring DEEP. Het is een verhaal, een verleidelijke game én onderzoek naar angststoornissen bij kinderen ineen.
Een bijzondere virtual reality-ervaring, waarin de speler niet alleen een bril maar ook een band om de buik krijgt om de ademhaling te meten. Je daalt af in een onderwaterwereld waarbij je ademhaling bepaalt hoe diep je duikt. Je kijkrichting bepaalt je route tussen zeeanemonen, pijlstaartinktvissen en scholen vissen. Een rustige diepe buikademhaling wordt niet alleen beloond met prachtige onderwaterbeelden, maar ook met een diepe ontspanning. In de overlappende gebieden tussen kunst en gaming, verbindt DEEP ademen met kijken, waarbij de geest tot rust komt.

Credits

Design
Producent
Programmeurs
Sound Design
Regie
Monobanda
Titel: DEEP VR
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

DEEPVR-0.jpg