Ga naar inhoud
Stills

Dealer

Regie: Jeroen Perceval
Rauw, duister maar toch kleurrijk regiedebuut van Vlaamse topacteur Jeroen Perceval, over een veertienjarige drugsrunner die hoopt zijn leven een nieuwe wending te geven. Lukt dat met de klant die een vaderfiguur voor hem is?

Het NFF kijkt ook dit jaar weer over landsgrenzen heen en vertoont een aantal bijzondere co-producties met onze zuiderburen, waaronder speelfilms Dealer en Nowhere en de documentaire A Parked Life.

Nadat hij het scenario schreef voor D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam de acteur Jeroen Perceval (o.a. Rundskop) plaats op de regiestoel voor dit speelfilmdebuut. Dealer draait rond de veertienjarige drugsrunner Johnny (Sverre Rous), die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de succesvolle acteur Anthony (Ben Segers) als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven.

Titel: Dealer
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 45 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Vlaams

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills