Ga naar inhoud
Intiem portret van Roma Juliano Westhiner (19), die op zijn vijftiende al getipt werd als dé Nederlandse boksbelofte. Didderiëns volgde de zwijgzame sporter tijdens vier vormende jaren op weg naar de Olympische Spelen.

Op zijn vijftiende werd Roma Juliano Westhiner al getipt als dé Nederlandse boksbelofte. Sindsdien traint deze tiener als een bezetene onder leiding van zijn onafscheidelijke coach, oud-bokser Eric van den Heuvel. Maar waar Eric overal zijn stem laat schallen, hoort de jonge bokser vooral zwijgend toe. Ook op het woonwagenkamp valt Juliano, inmiddels negentien jaar, op door zijn bedeesde, ietwat teruggetrokken houding te midden van de aldaar heersende onrust en drukte. De filmmaker volgde het bokstalent gedurende vier jaar. Het resulteerde in een intiem, humoristisch en bijzonder portret van Westhiner gedurende zeer belangrijke jaren in zijn leven als mens, buiten de ring, maar ook als sporter daarbinnen. Zal hij zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
NTR TV

Titel: De zwijgende bokser
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still