Ga naar inhoud
Still

De zwarte meteoor

Regie: Guido Pieters
Speelfilm naar het gelijknamige boek van sportjournalist Tom Egbers over de belevenissen van de zwarte Zuid-Afrikaanse voetballer Steve Mokone die in 1957 naar Almelo komt om te spelen bij de club Heracles.
Speelfilm naar het gelijknamige, op werkelijke gebeurtenissen gebaseerde, boek van sportjournalist Tom Egbers. In 1957 komt de zwarte Zuid-Afrikaanse voetballer Steve Mokone naar Almelo om te spelen bij de club Heracles. Hij raakt al snel bevriend met de vijftienjarige Felix Verbeek, de zoon van een fabrieksarbeider. Door zijn band met Mokone raakt Felix bekneld tussen het bekrompen milieu van het provincieplaatsje en de wereldse levenshouding van de stervoetballer. Mokone leert Felix dat hij zijn hart moet volgen en zich niet moet neerleggen bij de kleingeestige toekomstplannen die zijn vader voor hem in petto heeft. Na een succesvol seizoen verlaat Mokone Almelo. Felix blijft achter met het plan ook te vertrekken, maar het is de vraag of hij zijn vader kan overwinnen en kan ontkomen aan de verstikkende greep van provinciaal Nederland in de jaren vijftig.
Titel: De zwarte meteoor
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still