Verfilming van de debu­utroman van Cherry Duyns over het leven van een jongen die in 1944 werd geboren in een Duits-Hollands artiestengezin.
Verfilming van Cherry Duyns’ debu­utroman over het leven van een in 1944 uit een Duits-Hollands arti­es­tenduo geboren jongen. Het is juni 1988. Onderweg naar zijn familie in Duit­s­land wordt de man in de trein gecon­fron­teerd met voet­bal­sup­porters die voor de Europese voet­balkam­pi­oen­schappen de wedstrijd Neder­land-Duit­s­land zullen bijwonen. Het herleven van anti-Duitse senti­menten roept herin­ner­ingen op uit zijn jeugd. De zondagsjongen is een met flash­backs gelardeerde film over loyaliteit, liefde, verraad en bevrijding.

Titel: De zondagsjongen
Jaar: 1991
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1991

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01