Liefdevolle blik op een Nederlands-Braziliaans gezin, dat in de verarmde wijk Ponta Negra in het noorden van Brazilië moet omgaan met verlies. Ieder gezinslid zoekt daarvoor een eigen manier.

Solange is heel jong gestorven, maar nog altijd aanwezig in het Nederlands-Braziliaanse gezin in de verarmde wijk Ponta Negra in het noorden van Brazilië. Zusje Vida verweeft haar in haar spel. Moeder Ryan heeft nog nachtmerries, maar zoekt ook schoonheid in de foto's die ze maakt. "Ik geloof dat de dood niet bestaat. Het voelt goed dat te zeggen." Ondanks de sombere achtergrond getuigen lichte beelden van hoop in dit intieme familieportret.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Looks Like A Plan

Titel: De zon van Ponta Negra
Jaar: 2021
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills