Ga naar inhoud
In een kleinburgerlijk stadje in de jaren vijftig ontstaat heftige beroering wanneer voyeur Le Roy met behulp van hypocrisie en roddel een romance op gang brengt tussen een lerares en haar leerling.
In een kleinburgerlijk stadje in de jaren vijftig ontstaat heftige beroering wanneer voyeur Le Roy met behulp van hypocrisie en roddel een romance op gang brengt tussen een lerares en haar leerling. De lerares huurt een kamer in het huis van Le Roys moeder en geeft de leerling op haar kamer bijles. Aanvankelijk gebruikt Le Roy de lerares en haar leerling om zijn seksuele fantasieën te bevredigen. Maar naarmate de tijd verstrijkt begint hij zijn objecten steeds meer als vrienden te beschouwen. De ziener is gebaseerd op de door Vestdijk geschreven gelijknamige roman uit 1959. Filmmaker Gerrit van Elst begon al in 1989 met het schrijven van het scenario van De ziener.

Titel: De ziener
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice Televisiedrama (2000)
Elisabeth Hoijtink
Beste Acteur Televisiedrama (2000)
Porgy Franssen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still