Ga naar inhoud
Televisiefilm over een gijzelingsdrama waarin de vorm en de stijl van het medium televisie gebruikt worden waardoor heel dicht de tv-werkelijkheid benaderd wordt.
In zijn eerste speciaal voor televisie gemaakte film gebruikt Danniel Danniel de vorm en de stijl van het medium. De militante organisatie De Groene Garde heeft twee industriëlen gegijzeld. De afloop van dit gijzelingsdrama wordt in De zaak Braun verteld met behulp van beelden afkomstig van dezelfde soort programma's die dit soort gebeurtenissen doorgaans op de televisie verslaan: het Journaal, actualiteitenprogramma's en talkshows. Door de medewerking van echte televisiepersoonlijkheden als Journaallezer Philip Freriks en talkshowhost Sonja Barend, nadert het fictieve drama heel dicht de tv-werkelijkheid en geeft het daardoor een caleidoscopische kijk op wat in het algemeen onder 'actualiteit' wordt verstaan.

Titel: De zaak Braun
Jaar: 2000
Duur : 55 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.