Ga naar inhoud
PvdA-lijsttrekker en premierkandidaat Wouter Bos wordt gevolgd tijdens de voor hem teleurstellend verlopen parlementsverkiezingen van 2006. Met door hem ingesproken boodschappen in voice-over.
De filmmakers volgen PvdA-lijsttrekker en premierkandidaat Wouter Bos rond de voor zijn partij teleurstellend verlopen parlementsverkiezingen van 2006. Zij komen zelf niet aan het woord en doen geen interviews. De voice-over is van Bos zelf, die in deze periode boodschappen insprak. Wij horen zijn persoonlijke afwegingen en twijfels, zoals vlak voor de verkiezingen: 'Ik merk dat mijn intuïtie mij in de steek laat.' De cameraploeg filmt Bos bij alle hoogtepunten, van zijn kandidaatstelling als premier op het PvdA-congres in december 2005 tot de regeringsformatie in februari 2007. We zien brainstormsessies over campagnestrategie en stevige discussies in Mercurius, Bos' kritische, tweemaandelijkse vriendenclub. Bos stond de filmers toe overal te filmen zodat deze hem konden betrappen op een welgemeend 'Jezus!' bij de hoge zetelprognoses voor de concurrerende SP.

Titel: De Wouter Tapes
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still