Dochter doorziet de sprook­jeswereld die haar vader haar voorhoudt. Met Jack Wouterse als de fantasier­ijke vader, de man die wolken maakt.
Korte film over een fabriek­sar­beider en zijn dochter Anna. De vader geeft hun armoedige leven wat kleur door sprookjes te vertellen waarin een prinses de hoof­drol speelt. Als op een dag de rondreizende pros­ti­tuée Eef de fabriek weer aandoet, kijkt vader reikhalzend naar haar uit. Anna verliest alle vertrouwen in de sprook­jeswereld van haar vader. Dat betekent het einde van haar kinder­tijd. Gebaseerd op de bundel Mago­nische verhalen van Arthus Japin. Met Jack Wouterse als de zorgzame en fantasier­ijke vader, de man die wolken maakt.

Titel: De wolkenfabriek
Jaar: 1996
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte