Ga naar inhoud
Still

De wereld van Wubbe

Regie: Jan Louter
Documentaire over het ontstaansproces van TING!, een dansvoorstelling van Scapino Ballet Rotterdam. Met wervelende opnames van repetities onder leiding van choreograaf en artistiek leider Ed Wubbe.
Ed Wubbe (58), choreograaf en artistiek leider van Scapino Ballet Rotterdam, wordt een jaar lang achter de schermen gevolgd tijdens het ontstaansproces van TING! - een avondvullende dansvoorstelling ter ere van van het zeventigjarig bestaan van dit beroemde dansgezelschap. De energieke Wubbe en zijn dansers werken samen met circusartiesten en de popgroep NITS, die alle voorstellingen live zal begeleiden. Naast wervelende repetities komt ook de onderliggende laag van de voorstelling bovendrijven: een reflectie op de wereld waarin we leven.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Miroir Film
Omroep
RTV Rijnmond
NTR
Postproductiebedrijf
Miroir Film
Titel: De wereld van Wubbe
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still