Ga naar inhoud
Still

De wederopstanding van een klootzak

Regie: Guido van Driel
De keiharde Amsterdamse crimineel Ronnie keert na het overleven van een moordaanslag terug met aangescherpte zintuigen en gaat samen met zijn lijfwacht in Dokkum op zoek naar de dader.
Je hebt de oude en de nieuwe Ronnie. De oude is een keiharde Amsterdamse crimineel die zijn schuldeisers zonder blikken of blozen meedogenloos te grazen neemt. De nieuwe is een rustige, observerende man met overgevoelige zintuigen. Het omslagpunt: het overleven van een moordaanslag. De zoektocht naar de dader, die Ronnie samen met zijn lijfwacht Janus in Dokkum onderneemt, is verweven met het verhaal van een getraumatiseerde Angolese asielzoeker. Guido van Driel maakte van zijn eigen grafische roman een film vol visuele vondsten.
Titel: De wederopstanding van een klootzak
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie MaatschappijRomantiekMisdaad

Gouden Kalf winnaar

Beste Geluid (2013)
Peter Warnier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.