Ga naar inhoud
Dialoogloze film uit het drieluik Erotic Tales waarin een man in de wachtruimte van een station op provocerende wijze naar vrouwen kijkt. Eén van hen beantwoordt zijn brutale blikken. Bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.
Eerste van drie door Jos Stelling geregisseerde delen uit de Duitse serie Erotic Tales. De wachtkamer is gesitueerd in de wachtruimte van een station. Terwijl zijn echtgenote koffie haalt, bekijkt een man op provocerende wijze de vrouwen in de wachtkamer. Eén van hen beantwoordt zijn brutale blikken en leert hem een lesje dat hij niet snel zal vergeten. Diverse malen bekroond, o.a. in 1996 met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Jos Stelling Films
Ziegler Filmproduktion GmbH

Titel: De wachtkamer
Jaar: 1996
Duur : 28 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gast van het Jaar: Jos Stelling, Gouden Kalf winnaars kort
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1996)
Jos Stelling

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still