Ga naar inhoud
Filmische zoektocht naar de mens achter cultfotograaf Sanne Sannes, die vlak voor zijn internationale doorbraak verongelukte in 1967 en duizenden foto's van naakte vrouwen naliet.
Een filmische zoektocht naar de mens achter de fotograaf Sanne Sannes, tijdgenoot van Ed van der Elsken. In 1967 kwam Sannes op dertigjarige leeftijd om bij een auto-ongeluk. Hij liet duizenden foto's na van naakte vrouwen; donker, geheimzinnig en experimenteel. Na een tijd van relatieve onbekendheid raakt zijn werk nu in trek bij verzamelaars. Filmmaker Frodo Terpstra maakte kennis met het werk van Sannes en raakte meteen geïntrigeerd door de man, met name door een meisjesportret dat zorgvuldig bekrast is. Terpstra bleek jarenlang langs de weg in Bergen gefietst te hebben waar Sannes verongelukte. Via gesprekken met de toenmalige modellen probeert Terpstra te achterhalen wat de sleutel is tot Sannes' geheimzinnige werk. Langzaam ontstaat het beeld van een buitenstaander die alleen via zijn foto's contact met vrouwen kon maken en die de laatste jaren van zijn leven steeds ongelukkiger werd. Gesprekken met Gerrit Jan Wolffensperger, die als Sannes' assistent naast hem in de auto zat, en jongste broer Rob Sannes maken dat de zoektocht uiteindelijk net zoveel vragen oproept als beantwoordt.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Duinzand Film
Omroep
NTR
Distributie
Lombardo Films

Titel: De vrouwen van Sanne Sannes
Jaar: 2008
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still