Ga naar inhoud
Korte documentaire toont hoe de uitvinder en belangrijkste exponent van de digitale kunst in de jaren negentig zich ontwikkelde, niet alleen als kunstenaar, maar ook als boegbeeld van de housepartyscene.
'Ik vind het jammer dat we worden afgedaan als de hedonistische drugsgeneratie. We hebben echt bijzondere en vernieuwende dingen gedaan.' Voor Micha Klein waren de jaren negentig een tijd van housemuziek, liefde, drugs en zijn lancering als het wonderkind van de digitale kunst. Regisseur Corinne van Egeraat stelde een portret samen van de levenskunstenaar met driehonderd uur archiefmateriaal, interviews en beelden die ze maakte tijdens het jaar dat ze Klein en zijn muze, het voormalige model Afke Reijenga, op de voet volgde. Ze laat zien hoe zijn carrière een aanvang vond - hoe hij op het juiste moment de tijdgeest vatte in de toen nog baanbrekende geheel digitale beelden en films. Behalve als kunstenaar ontwikkelde Klein zich als vj en boegbeeld van de partyscene, onder andere op feesteiland Ibiza. In de eenentwintigste eeuw gooit Klein het met zijn inmiddels commercieel succesvolle studio over een wat andere boeg, wat door niet iedereen in zijn omgeving wordt gewaardeerd.

Titel: De virtuele wereld van Micha Klein
Jaar: 2007
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still