Ga naar inhoud
Stills

De verschrikkelijke jaren tachtig

Regie: Tim Kamps
Eigenzinnige, grappige en tragische dramaserie over de belevenissen van de elfjarige Piet en Donnie, die met hun moeders in een commune leven onder het regime van de licht ontvlambare Bert.
Midden in de jaren tachtig leven de elfjarige Piet en Donnie met andere kinderen en hun moeders samen in een commune die bestierd wordt door Bert, die snel kwaad wordt en soms met kefir gooit. Omdat de moeders vooral met zichzelf bezig zijn, moeten de kinderen het maar zo’n beetje uitzoeken. En dat doen ze, in deze achtdelige dramaserie met komische, herkenbare en absurde elementen. De kinderen proberen, bijna óndanks de volwassenen, te overleven binnen het verwarrende en soms zelfs beschadigende woongroepleven.
Titel: De verschrikkelijke jaren tachtig
Jaar: 2022
Duur : 27 minuten
Categorie: Dramaserie
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills