Ga naar inhoud
Stills

De Veroordeling

Regie: Sander Burger
Deze spannende speelfilm over de geruchtmakende Deventer moordzaak won op het Seattle Film Festival maar liefst zes belangrijke prijzen, waaronder Beste Regisseur (Sander Burger) en Beste Mannelijke Hoofdrol (Fedja van Huêt).
Televisiejournalist Bas Haan beweegt in zijn onderzoek naar 'de Deventer moordzaak' steeds meer richting het kamp van degenen die 'de klusjesman' van moord beschuldigen. Een mediahetze is het gevolg, waardoor de levens van deze verdachte en zijn vrouw veranderen in een ware nachtmerrie. Wanneer Bas de complotten met feiten probeert te bestrijden, blijkt tot zijn frustratie de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld of is er sprake van een onschuldig slachtoffer? De film viel op het filmfestival van Seattle maar liefst zes keer in de prijzen in de World Competition: Best Director (Sander Burger), Outstanding Male Performance (Fedja van Huêt), Best Supporting Actor (Yorick van Wageningen), Best Supporting Actress (Lies Visschedijk) en voor Beste boekadaptatie.
Titel: De Veroordeling
Jaar: 2021
Duur : 2 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Hoofdrol (2021)
Fedja van Huêt
Beste Bijrol (2021)
Yorick van Wageningen
Beste Scenario (2021)
Bert Bouma
Beste Scenario (2021)
Sander Burger
Beste Film (2021)
Joram Willink
Beste Film (2021)
Piet-Harm Sterk

Gouden Kalf nominaties

Beste Bijrol (2021)
Lies Visschedijk
Beste Bijrol (2021)
Mark Kraan
Beste Regie (2021)
Sander Burger
Beste Camera (2021)
Sal Kroonenberg, NSC
Beste Muziek (2021)
Jorrit Kleijnen
Beste Muziek (2021)
Alexander Reumers
Beste Muziek (2021)
Jacob Meijer
Beste Production Design (2021)
Jorien Sont
Beste Costume Design (2021)
Manon Blom

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills