Docu­men­taire richt zich op drie landen die zich schuldig maakten aan het spoor­loos laten verd­wi­jnen van poli­tieke tegen­standers: Sri Lanka, Marokko en Argentinië.
In De Vermisten staan drie landen centraal die zich schuldig maken aan het spoor­loos laten verd­wi­jnen van poli­tieke tegen­standers: Sri Lanka, Marokko en Argen­tinië. In Sri Lanka zijn tussen 1987 en 1990 tien­duizenden mensen verd­wenen of zonder proces omge­bracht. In Marokko verd­wenen duizenden mensen in geheime kampen. Marokkaanse slachtof­fers worden vaak onder schri­j­nende omstandigheden in leven gehouden. Verstoken van lichamelijke verzorging sterven zij een langzame dood. In Argen­tinië waren verd­wi­jningen tussen 1976 en 1983 onderdeel van het regerings­beleid van de mili­taire junta. Terwijl iedereen zweeg over­wonnen de Dwaze Moeders van de Plaza de Mayo hun angst en staken zij een spaak in het wiel van de junta. In De Vermisten vertellen de moeders over hun strijd. Zij gaan nog altijd door omdat zij zoveel mogelijk invloed willen uitoe­fenen op de komende generaties.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Betlem Film Productions
Distributie
Amnesty International

Titel: De Vermisten
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 2 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01