Ga naar inhoud
Still

De verleiding - Mobieltje

Regie: Marijn Frank
Nu ze steeds vaker de aandrang voelt om de mobiel van haar vriend door te spitten op dubieuze berichtjes, besluit de filmmaakster sms-geboden te bedenken die haar onzekerheid moeten temperen.
Zonnige vakantiebeelden van de filmmaakster en haar geliefde openen een persoonlijke film. 'Dit zijn Victor en ik een half jaar geleden', zegt ze in de voice-over. 'Wat is er in de tussentijd veranderd? Niet veel. Behalve dat er zich van mij een rottige eigenschap de kop op heeft gestoken.' Marijn Frank is jaloers en zoekt, zo zegt ze, overal wat achter. Ze heeft de nare aandrang om de mobiel van haar vriend door te spitten op dubieuze berichtjes. Terwijl ze Victor filmt als hij sms'jes checkt vraagt ze steevast van wie het is. Zal ze stiekem zijn inbox doorlopen? Of schendt ze dan zijn privacy? Soms peinst ze voor haar camera, andere keren in de voice-over, of in gesprek met haar geliefde. Is ze de enige met dit probleem? Na enig onderzoek besluit ze dat het niet nodig zou zijn om zijn sms'jes te checken als iedereen zich zou houden aan de etiquette, ofwel de geboden voor sms. Er hoort bijvoorbeeld geen dubieuze taal in te staan en sms'en mag niet meer na bedtijd. Met veel zelfspot kaart de filmmaakster een relatiekwestie aan die universeler is dan menigeen zal willen toegeven.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
AVRO TV
Distributie
IDTV Docs
Titel: De verleiding - Mobieltje
Jaar: 2008
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still