Ga naar inhoud
Eindelijk erkenning voor de nazaten van Afrikaanse krijgers die in voormalig Nederlands-Indië de Nederlandse vlag dienden. Onder wie de 94-jarige Daniël Cordus, overlevende van dwangarbeid aan de Birmaspoorweg.
De 94-jarige Daniël Cordus, geboren in voormalig Nederlands-Indië, is de kleinzoon van een Afrikaanse krijger die in 1837 voor het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger werd gerekruteerd. 'Belanda hitam', zwarte Hollanders, werden deze Afrikaanse KNIL-militairen genoemd. De trouw aan Nederland had gevolgen: onder de Japanse bezetting werden ze als dwangarbeider tewerkgesteld. Het duurde ruim zeventig jaar voordat hun opofferingen erkenning kregen. Griselda Molemans schreef eerder al een boek over dit onderwerp.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Quasar Docs
Distributie
Full Color Entertainment
Postproductiebedrijf
Redline

Titel: De vergeten krijgers
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills