Ga naar inhoud
Portret van acteur en regisseur Han Bentz van den Berg, voor zijn generatiegenoten een onvergetelijke theaterpersoonlijkheid, wiens carrière plotseling ten einde kwam door de Aktie Tomaat in 1969.
Han Bentz van den Berg is een legende in de theaterwereld. Niet alleen vanwege zijn talloze successen als acteur en artistiek leider van de Nederlandse Comedie, maar ook vanwege de manier waarop hij uiteindelijk het toneel verliet. De befaamde Aktie Tomaat in 1969, gericht tegen het theaterestablishment, luidde het einde in van zowel zijn carrière als zijn leven. Documentairemaker en onvoorwaardelijke fan Hans Keller maakte, samen met schrijver en zoon Roel Bentz van den Berg, deze uit twee delen bestaande ode aan een groot acteur. Een keur aan Nederlandse toneelgrootheden, recensenten en schrijvers - waaronder Ellen Vogel, Willem Nijholt en Harry Mulisch - treedt voor het voetlicht om de te vroeg gestorven meester tot leven te brengen. Met prachtige zwart-wit fragmenten van toneelregistraties en ingetogen en ontroerende commentaren van Roel en zusjes Brenda en Mirjam.

Titel: De verdwenen personages van Han Bentz van den Berg
Jaar: 2002
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still