Portret van acteur en regis­seur Han Bentz van den Berg, voor zijn gener­atiegenoten een onver­getelijke theater­per­soon­lijkheid, wiens carrière plot­seling ten einde kwam door de Aktie Tomaat in 1969.
Han Bentz van den Berg is een legende in de theater­w­ereld. Niet alleen vanwege zijn talloze successen als acteur en artistiek leider van de Neder­landse Comedie, maar ook vanwege de manier waarop hij uitein­delijk het toneel verliet. De befaamde Aktie Tomaat in 1969, gericht tegen het theater­estab­lish­ment, luidde het einde in van zowel zijn carrière als zijn leven. Docu­men­taire­maker en onvoor­waardelijke fan Hans Keller maakte, samen met schri­jver en zoon Roel Bentz van den Berg, deze uit twee delen bestaande ode aan een groot acteur. Een keur aan Neder­landse toneel­g­rootheden, recensenten en schri­jvers — waaronder Ellen Vogel, Willem Nijholt en Harry Mulisch — treedt voor het voetlicht om de te vroeg gestorven meester tot leven te brengen. Met prachtige zwart-wit frag­menten van toneel­reg­is­traties en inge­togen en ontroerende commentaren van Roel en zusjes Brenda en Mirjam.

Titel: De verdwenen personages van Han Bentz van den Berg
Jaar: 2002
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01