Documentaire over de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak Robert M, waarin niet alleen het proces zelf wordt belicht, maar ook de onder hoge druk opererende politiek en uitvoerende macht.
Documentaire over de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak Robert M. vanuit het perspectief van het bedreigde advocatenkantoor Anker. De makers filmen hoe de advocaten zich door kilometers aan dossier worstelen, met hun verdachte telefonisch overleg plegen of op weg zijn naar de gevangenis in Vught of de Amsterdamse Bunker, waar Robert M.wordt voorgeleid. Naast de unieke kijk op het proces van binnenuit toont de documentaire hoe onder druk van de publieke opinie de grens tussen politiek en de uitvoerende macht dreigt te verdwijnen en de rechtstaat lijkt te wankelen.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
CEM Media
Omroep
NCRV TV

Titel: De verdediging van Robert M.
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

PolitiekMaatschappijMisdaadMediafonds 25 Jaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01