In opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat gemaakte film over de drooglegging en inrichting van Zuidelijk Flevoland.
In opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat gemaakte film over de drooglegging en inrichting van Zuidelijk Flevoland. Er moet ruimte komen voor landbouw, maar ook voor woningen voor de mensen uit de saneringswijken van Amsterdam. Nederland heeft veel ervaring met het inpolderen, zoals te zien is in De Beemster. Zal Zuidelijk Flevoland net zo mooi worden? Van Munster toont op dynamische wijze hoe de zee verandert in vruchtbare landbouwgrond, hoe woningen, scholen en andere gebouwen de grond uit schieten en hoe de eerste bewoners bezit nemen van de nieuwe polder.

Titel: De tijd zal het leren
Jaar: 1977
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01