Documentaire in vier delen, waarin telkens drie ouderen aan het woord komen over hun ervaringen met het ouder worden. Deel 1 De grote verdwijntruc en deel 2 Het vege lijf.
De tijd op je hielen is een documentaire in vier delen, waarin telkens drie ouderen aan het woord komen over hun ervaringen met het ouder worden. In het eerste deel De grote verdwijntruc vertellen zij hoe zij een rol in de maatschappij (willen) blijven spelen. Zo houdt Dirk Horringa, als adviseur betrokken bij diverse grote bedrijfsreorganisaties, obsessief archieven en knipselkranten bij. Deel twee Het vege lijf beschrijft hoe mensen, om uiteenlopende redenen, de gevolgen van ouderdom zolang mogelijk willen bestrijden. De negentigjarige Emma Dorn wil, ondanks dat ze op geleende tijd leeft, fit blijven. De interviews worden met elkaar afgewisseld en zijn doorsneden met beelden van de betrokkenen in hun dagelijkse bezigheden.

Credits

Productiebedrijf
Memphis Film & Television
Omroep
NCRV TV

Titel: De tijd op je hielen, deel 1 + 2
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.