Kroniek van de woelige naoorlogse Duitse geschiedenis van het Oost-Duitse, agrarische dorpje Groß Lüben, gelegen aan de rivier de Elbe.
Kroniek van de naoorlogse Duitse geschiedenis van het Oost-Duitse agrarische dorpje Groß Lüben, gelegen aan de rivier de Elbe. Meer dan veertig jaar symboliseerde deze rivier de scheiding tussen Oost en West. De tijd de stroom portretteert een aantal dorpelingen die de woelige tijden sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. De komst van de Russen, de onteigening, gedwongen collectivisatie, in enkele gevallen een vlucht naar het Westen en tenslotte 'die Wende'; het nieuwe begin. De bejaarde mevrouw Dröge runt sinds de 'Wende' samen met haar zoon opnieuw het boerenfamiliebedrijf dat ze destijds terwille van de collectivisatie moest afstaan. De gepensioneerde Mevrouw Salinski was burgemeester in de DDR. In haar moestuin filosofeert ze met haar man over vroeger.

Credits

Set geluid
Mixage
Montage
Productiebedrijf
Stichting Zig/Zag
Omroep
HUMAN

Titel: De tijd de stroom
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still