Kroniek van de woelige naoor­logse Duitse geschiedenis van het Oost-Duitse, agrarische dorpje Groß Lüben, gelegen aan de rivier de Elbe.
Kroniek van de naoor­logse Duitse geschiedenis van het Oost-Duitse agrarische dorpje Groß Lüben, gelegen aan de rivier de Elbe. Meer dan veertig jaar symbol­iseerde deze rivier de schei­ding tussen Oost en West. De tijd de stroom portret­teert een aantal dorpelingen die de woelige tijden sinds het einde van de Tweede Werel­doorlog hebben meege­maakt. De komst van de Russen, de onteigening, gedwongen collec­tivisatie, in enkele gevallen een vlucht naar het Westen en tenslotte die Wende’; het nieuwe begin. De bejaarde mevrouw Dröge runt sinds de Wende’ samen met haar zoon opnieuw het boeren­fam­i­liebedrijf dat ze destijds terwille van de collec­tivisatie moest afstaan. De gepen­sioneerde Mevrouw Salinski was burge­meester in de DDR. In haar moes­tuin filosofeert ze met haar man over vroeger.

Credits

Set geluid
Mixage
Montage
Productiebedrijf
Stichting Zig/Zag
Omroep
Human

Titel: De tijd de stroom
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01