Ga naar inhoud
Still

De stilte van het naderen

Regie: Stephan Brenninkmeijer
Telefilm over een succesvolle jonge zakenvrouw die haar leven goed op orde heeft totdat ze per toeval oog in oog met een moordenaar komt te staan.
Telefilm over Susan, een succesvolle jonge zakenvrouw die haar leven goed op orde heeft. Ze heeft een leuke baan en staat bovendien op het punt van trouwen met haar collega David. Tijdens een werkbezoek in Antwerpen komt ze per toeval oog in oog te staan met Jules, een moordenaar die net wordt afgevoerd bij het gerechtsgebouw. Susan raakt geïntrigeerd en in de war en besluit deze man in de gevangenis op te zoeken. Jules blijkt een eenvoudige man te zijn die veertien jaar geleden een brute moord pleegde op zijn vriendin en in de gevangenis tot inkeer is gekomen. Toch sluimert bij hem een slang die, wanneer hij gebeten wordt, genadeloos kan toeslaan. Desondanks ontstaat er een hechte band tussen Jules en Susan. Tijdens haar gesprekken met Jules blijkt dat Susan al jaren een groot geheim met zich meedraagt.
Titel: De stilte van het naderen
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still