Ga naar inhoud
Still

De stilte rond Christine M.

Regie: Marleen Gorris
Debuutfilm van Marleen Gorris geeft een pessimistische kijk op de man-vrouw verhoudingen. Drie verschillende vrouwen, die elkaar niet kennen, vermoorden zonder vooropgezet plan een boetiekhouder.
Film met feministische strekking geeft een pessimistische kijk op de man-vrouw verhoudingen. Drie verschillende vrouwen, die elkaar niet kennen, vermoorden zonder vooropgezet plan een boetiekhouder. Psychiater Cox Habbema krijgt de opdracht de toerekeningsvatbaarheid van de vrouwen te onderzoeken. Via flashbacks wordt duidelijk dat elke vrouw een heel begrijpelijke reden heeft voor de moord. Gouden Kalf voor Beste Film in 1982.
Titel: De stilte rond Christine M.
Jaar: 1982
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1993
Retrospectief

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1982)
Marleen Gorris

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still