Film over de vraag hoe het komt dat de internationale gemeenschap geen gezamenlijke poging onderneemt om definitief met malaria af te rekenen. Bekroond met de Prijs voor de Beste Wetenschapsfilm.
Malaria eist jaarlijks twee tot drie miljoen slachtoffers, met name jonge kinderen op het platteland in ontwikkelingslanden. De farmaceutische industrie zoekt naar middelen om de effecten van een steek van de malariamug teniet te doen. Maar heel erg urgent lijkt die zoektocht niet. De regisseur zoekt uit hoe het komt dat de internationale gemeenschap geen gezamenlijke poging onderneemt om definitief met malaria af te rekenen, zoals er met tal van andere ziekten is afgerekend. Bekroond met de Prijs voor de Beste Wetenschapsfilm 2001.

Credits

Productiebedrijf
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: De stille plaag
Jaar: 2000
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01