Als de vrouw van veehouder Bitterwolf sterft, hoopt hij op steun van zijn familie en bekenden. Die willen echter alleen maar van de nieuwe situatie op de boerderij profiteren.
In het seizoen 1992/1993 werden door de VPRO zes eigenzinnige televisiefilms uitgezonden. Alle zes waren ze gebaseerd op toneelstukken: 1913 en Der Snob van C. Sternheim, Zur schönen Aussicht van O. van Horváth, Der Starke Stamm van Marie Luise Fleißer, The Big Knife van C. Oderts en Queer People van M. Gorki. Alle films werden op locatie opgenomen. Van de zes films werd De sterke stam dat zich afspeelt in een boerenmilieu, tijdens het Nederlands Film Festival vertoond. Als de vrouw van veehouder Bitterwolf sterft, hoopt hij op steun van zijn familie en bekenden. Die willen echter alleen maar van de nieuwe situatie op de boerderij profiteren.

Credits

Production Design
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: De sterke stam
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 1993

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still