Ga naar inhoud
Stills

De stamhouder

Regie: Diederik van Rooijen
Wanneer de naïeve Alexander verliefd wordt op de vrijgevochten Ellen, confronteert zij hem in deze achtdelige serie met het duistere oorlogsverleden van zijn familie. Een aangrijpende zoektocht naar begrip en verzoening begint.

Den Haag, 1969. Wanneer Alexander verliefd wordt op de vrijgevochten Ellen, confronteert zij hem met het schimmige oorlogsverleden van zijn familie. Tijdens Alexanders complexe zoektocht naar begrip en verzoening met zijn verbitterde vader – een voormalige SS'er – en zijn reeds lang verloren gewaande moeder, wordt hij gaandeweg een volwaardige echtgenoot, zoon en vader. Achtdelige, gefictionaliseerde televisie-adaptatie gebaseerd op de gelijknamige familiebiografie van Alexander Münninghoff (1944-2020). Een drama rond verschillende generaties binnen een aangrijpende familiegeschiedenis.

Poster De Stamhouder.jpg
Titel: De stamhouder
Jaar: 2023
Duur : 50 minuten
Categorie: Dramaserie
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

NPO Start Plus
Nu streamen

Bekijk deze serie op NPO Start Plus. Let op: om na aflevering 1 verder te kijken heb je een account nodig. De eerste maand is gratis.